Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

11 april 2016

Zelfrijdende auto’s

In de nabije toekomst zullen wij te maken krijgen met zelfrijdende auto’s en het ziet ernaar uit dat dit weleens sneller kan gaan dan wij verwachten. De berichten over dit thema volgen elkaar in ieder geval snel op. Een overzicht van de Automotive persberichten:

 

07-04-2016: ‘Volvo start proef met 100 zelfrijdende auto’s in China’

Volvo gaat op de openbare weg in China testen uitvoeren. De verwachting is dat zelfrijdende auto’s in China een belangrijke bijdrage kunnen leveren in het verbeteren van de verkeersveiligheid, luchtkwaliteit en verkeersdrukte. In Zweden zijn al eerder tests uitgevoerd en Volvo roept beleidsmakers en fabrikanten op om te zorgen voor een uniforme regelgeving.

 

16-03-2016: ‘Aon: “De test met zelfrijdende auto’s is geslaagd”’

In maart is in Nederland een test van zelfrijdende auto’s in colonne geslaagd genoemd. Ruim 50 semi elektrische auto’s zijn van Amsterdam naar Utrecht gereden om de zelfrijdende systemen te testen.

 

01-03-2016: ‘Google-auto rijdt zelf tegen bus’

In Amerika is bij een test voor het eerst een zelfrijdende auto bij een aanrijding betrokken geweest. Het gebeurde in California waarbij een zelfrijdende Lexus met een snelheid van 3 kilometer per uur in aanraking kwam met een bus die 24 kilometer per uur reed.

 

12-02-2016: ‘Google wil zelf auto’s bouwen’

Google zit ook niet stil en gaat mogelijk zelfrijdende auto’s produceren. Dit wordt opgemaakt uit een aantal banen die in het bedrijf gecreëerd worden.

 

28-12-2015: ‘iPhone-hacker bouwt doe-het-zelfrijdende auto’

De Amerikaanse hacker die er als eerste n slaagde om een iPhone te hacken, ontwikkelt kits om conventionele auto's om te bouwen tot zelfrijdende auto’s. Hij bouwde in zijn garage een zelfrijdende auto met een dergelijke kit, die hij op de markt wil brengen.

 

Na het lezen van al deze berichten is één ding is wel duidelijk, het zal niet bij hulp bij het inparkeren blijven… Wij houden de ontwikkelingen voor u in de gaten!