Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

7 november 2016

Autobedrijf Gert Pater behaalt certificaat ‘Erkend Duurzaam’

Autobedrijf Gert Pater uit Barneveld is officieel Erkend Duurzaam. Het certificaat Erkend Duurzaam is het bewijs dat wij in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame veranderingen hebben doorgevoerd. Het Instituut voor duurzame mobiliteit (IvDM) reikt dit certificaat uit aan bedrijven uit de mobiliteitsbranche die na een uitgebreide kwaliteitsaudit duurzaam zijn bevonden.

 

Erkenning van inspanningen voor duurzaamheid

Maatschappelijk en duurzaam handelen is een belangrijke bedrijfswaarde voor ons. Samen met ons team leveren wij al jaren de nodige inspanningen om ons bedrijf milieuvriendelijk, energiezuinig en maatschappelijk betrokken te maken. Het certificaat Erkend Duurzaam is een mooie erkenning van deze inspanningen en een aanmoediging om nog duurzamer te worden.

 

Uitgebreide scan

Een autobedrijf krijgt pas een certificaat Erkend Duurzaam na het doorlopen van een scan. Een eerste fase is het invullen van een zelfscan. Die bevat vragen over zes thema’s: bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, personeel en dienstverlening. Een minimale score van 70 % is nodig voordat een audit kan worden aangevraagd. Tijdens deze audit controleert een externe controleur van DEKRA of de ingevulde zelfscan overeenstemt met wat er op de werkvloer gebeurt. De controleur rapporteert zijn bevindingen en pas als er na controle voldoende punten zijn gehaald, krijgt een bedrijf het certificaat Erkend Duurzaam.

 

De scan helpt een beter inzicht te krijgen in duurzaamheid in al zijn aspecten en geeft ook nuttige aanbevelingen of suggesties tot verbetering. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat veel verder dan alleen het milieu. Ook de dienstverlening, het personeel, inkoop, financiën en communicatie zijn belangrijk. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan het duurzaam inrichten van werkplaats en bedrijf en het duurzaam omgaan met energie.

 

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA en STIBA en wordt uitgevoerd door het IvDM.

 

Certificaat 'Erkend Duurzaam' behaald