Werkplaatsafspraak maken
Afspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

adas-kalibratie-autobedrijf-gert-pater.jpg

ADAS-kalibratie

Er rijden steeds meer auto’s op de weg die uitgerust zijn met rijhulpsystemen. Bij dit soort auto’s is het noodzakelijk om na het vervangen van een voorruit of voorbumper, de ADAS-systemen opnieuw te kalibreren. Met een perfect afgesteld ADAS-systeem kunt u namelijk weer veilig de weg op.

 

Afspraak maken

 

Wat is ADAS?

ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems, ook wel rijhulpsystemen genoemd. Moderne auto’s beschikken over deze geavanceerde systemen die bestuurders helpen om comfortabel en veilig te rijden. Denk bijvoorbeeld aan adaptieve cruise control, achteruitrijcamera’s en parkeersensoren. Ook systemen zoals verkeersbordherkenning en rijstrookassistentie vallen onder rijhulpsystemen.

Deze ADAS-systemen werken vaak door middel van camera’s achter de vooruit of radars in de voorbumper van de auto. Na het vervangen van de voorruit of bij een bumper reparatie, is het dus belangrijk om de sensoren weer juist af te stellen.

Meer informatie over veilig de weg op met ADAS-systemen leest u hier.

 

ADAS-kalibratie bij Autobedrijf Gert Pater

Door het toenemend gebruik van ADAS-systemen, is er in onze werkplaats een nieuw specialisme ontstaan. In onze werkplaats beschikken wij over professioneel ADAS-kalibratie apparatuur, waarmee ADAS-camera en/of radarsystemen van uw auto weer perfect gekalibreerd en afgesteld kunnen worden. Uiteraard ontvangt u na het kalibreren een bewijs van succesvolle kalibratie.

Wenst u graag meer informatie of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via onze website of door te bellen naar 0342-442582.