Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

9 december 2021

Gratis wintercheck tot en met 24 december

Tijdens de Winter Veiligheidscheck bij Autobedrijf Gert Pater wordt de auto uitvoerig gecontroleerd op 20 punten die bij herfst- en winterweer cruciaal zijn voor uw veiligheid. Denk hierbij aan de accu, ruitenwisserbladen, ruitensproeiers, verlichting, remmen en mistlampen. Mocht tijdens deze check duidelijk worden dat aanvullende werkzaamheden nodig zijn, dan ontvangt u vooraf een heldere prijsopgave. Zo is uw auto in goede handen en weet u altijd waar u aan toe bent. Nog een aantal tips om u voor te bereiden op winters weer:

  • Om te voorkomen dat de autodeur niet opent is het slim om deze schoon te maken en in te smeren met bijvoorbeeld een speciale rubberstick of talkpoeder.
  • Door een speciale deken over uw voorruit te leggen hoeft u minder te krabben.
  • Het is handig om een setje winterspullen in uw auto te leggen, met bijvoorbeeld ijskrabbers, ruitontdooier en wegrijhulp.
  • Ruil uw zomerbanden in voor uw winterbanden.
  • Gebruik de handrem in de winter liever niet, want deze kan vastvriezen (dit geldt niet voor een elektronische handrem).
  • Om condens in de auto weg te krijgen gebruikt u de airco. Goed zicht is erg belangrijk, dus zorg altijd voor schone ruiten.

Toch last van bevroren sloten, deuren of een vastgevroren handrem? Voor sloten kunt u slotontdooier gebruiken of bijvoorbeeld een zakje warm water om de sloten op te warmen. Bij dichtgevroren deuren kunt u tegen de deur drukken bij de raamsponningen zodat het ijs breekt. Een bevroren handrem kunt u oplossen door deze extra aan te trekken zodat het ijs in de kabel breekt.

Wintercheck bij Autobedrijf Gert Pater

Is uw auto klaar voor de winter? Met de wintercheck bij Autobedrijf Gert Pater wordt uw auto winterklaar gemaakt voor weersomstandigheden zoals sneeuw en ijzel. De wintercheck kost normaal slechts €19,95 en is nu gratis tot en met 24 december 2021. Plan eenvoudig een afspraak in via onze website of neem telefonisch contact op via 0342-442582.