Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

23 juli 2015

Wees voorbereid op autopech

Vaak gaat de vakantiereis met de auto naar een van onze omringende landen. De auto maakt in dit geval heel wat kilometers en rijden in de bergen vraagt bijvoorbeeld om een aangepaste rijstijl. In veel gevallen wordt er in een onbekende omgeving gereden en je zit heel wat uren achter elkaar in de auto. Het kan bovendien gebeuren dat de reis niet helemaal zo vlot verloopt als gewenst. Het is daarom goed om te beseffen dat een ongelukje in een klein hoekje zit en pech onderweg in de vakantie iedereen kan overkomen.

 

Thuis alvast voorbereiden

Als je weet door welke landen je reist, is het handig om te weten wat te doen als de auto op de snelweg stil komt te staan. Vaak gaat het net wat anders dan in Nederland het geval is. In geval van nood is het daarom fijn om de benodigde gegevens paraat te hebben. In Nederland bel je de wegenwacht of een alarmcentrale. Zo zijn ook in het buitenland per land verschillende instanties die gebeld moeten worden. In Frankrijk moet je bijvoorbeeld 112 bellen als je langs de snelweg met pech komt te staan, alleen de Franse politie mag hier hulp verlenen langs de snelweg.

 

Je staat met pech, en dan?

Nadat de Alarmcentrale of vergelijkbare instantie is ingeschakeld , wordt bekeken of er ter plekke een noodreparatie uitgevoerd kan worden of dat de auto afgesleept moet worden. In veel gevallen volgt een bezoek aan het lokale autobedrijf. De openingstijden zijn vaak wat anders, de wijze van werken verschilt echter niet veel. Ook bij deze reparaties moet je toestemming geven voor de diagnose en de reparatie. Belangrijk is om vooraf de kosten voor de diagnose, de onderdelen en aantal uren door te nemen. Daarbij is het zaak om duidelijke afspraken te maken, zodat u niet voor onaangename dure verrassingen komt te staan.

 

En belangrijk is om goed verzekerd op reis te gaan, met eventueel vervangend vervoer in de verzekering!