Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

9 november 2018

Voorkom autodiefstal!

Gemiddeld worden er per dag dertig auto’s gestolen in Nederland. Vooral de auto’s die jonger dan drie jaar oud zijn, worden dubbel zo vaak gestolen dan auto’s die acht tot tien jaar oud zijn. Het goede nieuws is dat het aantal diefstallen van personenauto’s wel fors is gedaald in 2018. In de eerste zes maanden van dit jaar werden 3.643 wagens gestolen, terwijl het aantal wagens in diezelfde periode in 2017 nog 4.254 was. Dit is een afname van ruim 14 procent.

Tips!

Ondanks dat de diefstal van auto’s de laatste jaren afneemt, kunnen we zelf nog wel het een en ander doen om diefstal te voorkomen. Met de onderstaande tips kunnen we diefstal niet altijd direct voorkomen, maar maken we het de autodief wel moeilijker.

  • Parkeer allereerst niet op een te afgelegen plek maar juist op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende huizen.
  • Neem altijd de sleutel uit het contact als u uitstapt en sluit de auto af, ook al is het maar voor even. Controleer hiernaast of de auto echt op slot is.
  • Als u de auto verlaat, laat dan altijd het stuur in het stuurslot vallen door aan het stuur te draaien als de sleutel uit het contactslot is.
  • Laat geen dure spullen in uw auto achter. Doe dit overigens zonder de illusie te wekken dat u iets te verbergen hebt door bijvoorbeeld het dashboardkastje open te laten.
  • Als u toch apparaten in de auto laat liggen, schakel ze dan helemaal uit of zet de bluetooth-functie uit. Anders weten dieven meteen dat er apparaten in de auto liggen. Dieven kunnen telefoons, laptops of tablets aan de hand van het bluetooth-signaal detecteren.
  • Verwijder de afdruk van de zuignap van het navigatiesysteem (of telefoonhouder) op de voorruit. Ook al ligt het systeem niet meer in de auto, het kan toch een stimulans zijn voor een dief om in te breken.
  • Bent u in bezit van een auto met een key-less entry, leg de sleutel dan niet in de buurt van de voordeur, maar ergens anders in huis. De autodief probeert het signaal op te vangen en te versterken om zo de auto mee te kunnen nemen.