Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

11 september 2021

Verlichting

Autoverlichting zorgt ervoor dat u gezien wordt door andere weggebruikers en dat u zelf goed zicht hebt op de weg. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de verlichting nog goed werkt. Een kapotte lamp vermindert namelijk het zicht en de auto is minder of slecht zichtbaar voor het overige verkeer, zeker bij de donkere dagen in het najaar.

Maak de koplampen regelmatig schoon!

De koplampen kunnen door sneeuw of vuilafzetting de helft tot driekwart van de lichtopbrengst verliezen. Zorg er in de winter voor dat ook de lampen van de auto goed sneeuwvrij zijn gemaakt voordat u de weg op gaat. Goed zicht is in alle omstandigheden van groot belang en dat geldt zeker ook in slechte weersomstandigheden.

Reserve setje lampen

Het is handig om standaard een setje reservelampen in de auto te leggen. Bij een oudere auto is het vervangen van een lampje vrij eenvoudig maar bij een wat nieuwere auto kan het lastig zijn om de lamp zelf te vervangen. Misschien biedt het serviceboekje uitkomst, anders is het nodig om de lamp door een monteur van het autobedrijf te laten vervangen. Lukt een lamp vervangen soms nog wel, de koplampen instellen is een nauwkeurig werk, waarvoor speciale apparatuur nodig is. Dit afstellen kan het beste door de monteur het van garagebedrijf worden gedaan.

Lamp stuk? Kom direct langs, afspraak is niet nodig!

Moet er een lampje vervangen worden of de koplampen goed afgesteld worden? Voor een lampje vervangen kunt u direct zonder afspraak bij Autobedrijf Gert Pater langs komen en dan wordt dit direct opgelost. Voor het afstellen van de koplampen of bij twijfel over de juiste stand: bel naar Autobedrijf Gert Pater, telefoon 0342-442582 of maak via onze website een afspraak.