Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

28 november 2017

Is uw auto winterklaar?

Het wordt kouder, natter en met de kans op sneeuw en vorst neemt ook de kans op een glad wegdek toe. Dat vraagt andere prestaties van de auto dan bij warm zomerweer. Veilig autorijden is voor ons een belangrijk aandachtspunt. De basis van veilig autorijden is in de zomer en winter hetzelfde: zorg dat uw auto goed onderhouden is. Controleer regelmatig de banden, remmen, verlichting en meet het niveau van de vloeistoffen.

 

Zien en gezien worden

In donkere dagen is zien en gezien worden erg belangrijk. Controleer de wisserbladen en vervang deze als ze uitgedroogd aanvoelen. Ook de binnenkant van de autoruit moet schoon zijn. Een schone ruit aan de binnen- en buitenkant zorgt voor het beste zicht. En kijk de verlichting van de auto na, zodat u weet dat u voldoende zichtbaar bent voor anderen.

 

Winterbanden

Winterbanden zijn niet alleen nuttig tijdens de wintersport. Ook in Nederland hebben we te maken hebben met sneeuw en ijzel. En ook bij een nat wegdek en lage temperaturen is het veel veiliger rijden. Zorg daarom voor goede banden op de auto met flink grip voor de winterse omstandigheden. Dit kunnen de bekende winterbanden zijn, maar een prima alternatief zijn de all season banden. Een auto met all season- of winterbanden ligt steviger op de weg wanneer de temperatuur daalt onder de 7 graden.

Naast de juiste band met voldoende profiel is ook de bandenspanning van invloed. Controleer deze dus ook regelmatig. Een leuke bijkomstigheid naast de veiligheid bij een juiste bandenspanning is brandstofbesparing.

 

Tot slot: de airco

De airco; niet iets waar je direct aan denkt in de winter. Toch is dit systeem ook in de winter heel handig. De lucht uit de airco is droog en is ideaal om beslagen ruiten te ontwasemen. De airco kan vaak gebruikt worden i.c.m. de verwarming, de lucht is dan droog en warm.

 

Het zekere voor het onzekere?

Laat een wintercheck uitvoeren en ga goed voorbereid de winter in. Bij de wintercheck wordt de auto uitgebreid nagelopen en op diverse punten gecontroleerd die vooral in de winter belangrijk zijn. Plan direct een afspraak in via onze website of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer 0342-442582.