Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

3 juni 2022

Uitbreiding BOVAG Garantie

In navolging van de Europese regels is de BOVAG Garantie bij de aankoop van een auto uitgebreid van de huidige 6 maanden naar 12 maanden aankoopgarantie. De aanleiding hiervoor is een wijziging in de Europese wetgeving. Per 27 april 2022 is de “wettelijke garantie” (Europese conformiteitsregel) voor consumenten uitgebreid naar twaalf maanden bij aankoop van een product.

Per 1 juni 2022 is de garantietermijn bij autobedrijven in Nederland aangepast. Bij aankoop van een product, bijvoorbeeld een auto, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat het ook voldoet aan wat u ervan mag verwachten. Bij autobedrijven die bij de BOVAG zijn aangesloten geven de BOVAG Algemene Voorwaarden en de BOVAG garantiebepalingen hier duidelijkheid over. Zo is het voor de koper en de verkoper helder vastgelegd.

Extra garantie bijkopen

Naast de BOVAG aankoopgarantie bieden wij ook Bosch Car Service Excellent garantie aan. De dekking is te vergelijken met BOVAG garantie echter zijn de garantiewerkzaamheden uit te voeren door ieder autobedrijf in Nederland dat is aangesloten bij het garageconcept van Bosch Car Service. Het grote voordeel hiervan is dat, anders dan BOVAG garantie, u niet naar ons bedrijf in Barneveld hoeft te komen voor het uitvoeren van eventuele garantiewerkzaamheden. Dat kan u aardig wat tijd besparen.

De BOVAG garantie bieden wij alleen aan in combinatie met ons Volledig Servicepakket (met bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt volgens fabrieksschema). De Bosch Car Service Excellent garantie is ook als los product aan te schaffen. De kosten zijn dan lager ten opzichte van het volledig Servicepakket. Als de auto bijvoorbeeld net een servicebeurt heeft gehad kunnen wij de auto tegen een lagere prijs leveren.

Garantie op reparatie en onderhoud

Op een reparatie, uitgevoerd door autobedrijf dat bij BOVAG is aangesloten, zit standaard zes maanden garantie. Hierbij verandert er door de nieuwe regelgeving niets. Autobedrijf Gert Pater is aangesloten bij BOVAG dus de zes maanden garantie op een reparatie is vanzelfsprekend.

Lees hier onze algemene voorwaarden