Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

1 augustus 2017

Tuning voor meer rijplezier

Voldoen de prestaties van uw auto aan uw verwachting? Of kunt u wat meer vermogen gebruiken? Is de auto zuinig wat betreft brandstof verbruik? Of is er een besparing mogelijk?

Vragen die een autobezitter zich af en toe kan stellen en er zijn mogelijkheden om de software in uw auto te optimaliseren. Genieten van extra rijcomfort en brandstof besparen kan door tuning van de auto. Chiptuning voor prestatieverbetering en ecotuning voor brandstofbesparing.

 

Chiptuning

Chiptuning is het verbeteren van de prestaties van de moderne automotor. De motor wordt aangestuurd door een ECU computer. Deze computer regelt onder andere de hoeveelheid brandstof, druk en het ontstekingstijdstip. Bij tuning wordt de software van de ECU computer optimaal afgesteld. Maatwerk dus voor het meest ideale resultaat van de auto en in aansluiting op de wensen van de berijder. De auto krijgt meer vermogen en trekkracht en bij dezelfde rijstijl vindt er ook nog een brandstofbesparing plaats.

 

Ecotuning

Ecotuning is gericht op het besparen van brandstof. Ook hier wordt de software die voor de aansturing zorgt herschreven en optimaal aangepast aan de auto. Het rijcomfort verandert niet, maar u verbruikt wel minder brandstof. Onder ideale omstandigheden is een besparing van 15% geen uitzondering.

 

Auto tuning; een vak apart!

Tuning is een vak apart. Om deze service te kunnen bieden werken wij samen met Digicar Engineering uit Doetinchem. Digicar is een toonaangevend bedrijf op het gebied van het verbeteren van de prestaties van auto’s, van brandstofbesparing en probleemoplossingen m.b.t. de software van de auto.

Wilt u meer weten over tuning? Wij informeren u graag verder, zodat u weet wat mogelijk is voor uw auto. Neem dan contact met ons via het contactformulier op de website. Of bel ons en vraag naar Theo!