Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

16 november 2020

Tijd voor de bandenwissel!

We gaan richting de winter wat betekend dat het tijd wordt om eventueel uw zomerbanden om te laten wisselen voor winterbanden. Maar waarom zijn winterbanden deze tijd van het jaar zo belangrijk? Zowel zomer- als winterbanden zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw auto, het contact dat u heeft met de weg verloopt immers via de banden. Banden moeten veel grip bieden en water afvoeren voor optimale veiligheid.

Het gebruik van winterbanden en zomerbanden

Winterbanden zijn te herkennen aan een sneeuwvlok of een berg symbool en kunnen het beste gebruikt worden bij buitentemperaturen onder de 7 graden Celsius. Ze bieden bij sneeuw, maar ook bij een nat wegdek meer grip dan zomerbanden. Bij een winterband is de rubbersamenstelling zachter dan bij een zomerband en heeft het profiel een andere lamellenstructuur, hierdoor is de remweg van een winterband op een besneeuwd wegdek gemiddeld 50% korter dan die van een zomerband.

All-seasonbanden als geschikt alternatief

Naast zomer- en winterbanden zijn er ook all-seasonbanden. Deze band is een compromis tussen zomer- en winterbanden. De band is beter tegen Nederlandse winters bestand dan zomerbanden omdat ze een betere grip hebben, maar ten opzichte van een winterband in de winter vertoont deze tekortkomingen. All-seasonbanden zijn wellicht een goede keuze als u niet veel kilometers (minder dan 10.000 kilometer per jaar) maakt en niet onder extreme winterse omstandigheden met de auto rijdt.

Voordeel van all-seasonbanden

Voordelen van all-seasonbanden zijn dat er geen banden gewisseld hoeven te worden en dus geen opslagkosten met zich meebrengt. Echter heeft de band minder grip bij extreme winterse omstandigheden en in de zomer heeft deze minder grip dan een zomerband. De combinatie van zomer- en winterbanden is het veiligst. Als u geen winterbanden heeft of wanneer er niet veel kilometers gemaakt worden in winterse omstandigheden, dan is de all-seasonband een prima alternatief.

Bandenservice bij Gert Pater

Autobedrijf Gert Pater heeft een ruim assortiment zomer- en winterbanden van diverse merken. U kunt steeds bij ons terecht voor het aankopen of vervangen van uw autobanden. Wilt u nieuwe autobanden aanschaffen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor opslag van zomer- of winterbanden? Neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer 0342 – 442582 of door het online contactformulier in te vullen op onze website.