Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

25 april 2018

Remvloeistof regelmatig vervangen erg belangrijk!

Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen zijn de remmen een belangrijk onderdeel van de auto. In het moderne verkeer eisen wij steeds meer van onze remmen. Bij goed functionerende remmen is de remweg korter dan bij niet goed werkende remmen. Dat kan genoeg schelen om een aanrijding te voorkomen.

 

Onderhoud van remmen

Onderhoud van het remsysteem van de auto bestaat uit het tijdig vervangen van de remblokken en remschijven. Naast de remblokken en schijven is de remvloeistof een gevoelig onderdeel van het remsysteem. Zonder remvloeistof kunt u niet remmen.

 

Wat is remvloeistof?

Remvloeistof zorgt ervoor dat de remmen van uw auto gaan werken zodra je het rempedaal intrapt. Remvloeistof is hygroscopisch (wateraantrekkend). Na verloop van tijd heeft de remvloeistof teveel water opgenomen, waardoor het kookpunt daalt. Remvloeistof heeft als eigenschap dat het niet samendrukbaar is. Als de remvloeistof kookt, ontstaan er luchtbelletjes in het systeem. Wanneer u in zo’n geval op de rem trapt, bedient u niet de remmen, maar drukt u de luchtbelletjes samen. Nieuwe remvloeistof heeft een kookpunt van 230 graden, terwijl verouderde remvloeistof een kookpunt heeft van ongeveer 155 graden. De meeste voertuigfabrikanten adviseren de remvloeistof iedere twee jaar te verversen.

 

Remvloeistof vervangen

Omdat remvloeistof veroudert en de werking ervan afneemt zal de remvloeistof regelmatig vervangen moeten worden. In de regel dient dit iedere twee jaar te gebeuren. Bij het vervangen wordt alle oude remvloeistof eruit gehaald, de nieuwe toegevoegd en het remsysteem wordt ontlucht. In de meeste gevallen wordt dit bij een onderhoudsbeurt gedaan, conform de fabrieksspecificaties van de betreffende auto.

 

Vakantie in het vooruitzicht?

U merkt het niet meteen als de kwaliteit van de remvloeistof achteruit gaat. Als je alleen maar korte stukjes rijdt en nooit hard remt, duurt het langer voordat het mis gaat. Daarom is het des te belangrijker om met een vakantie in het vooruitzicht even aan de remmen te denken. Doe de vakantiecheck en weet zeker dat u veilig op reis gaat.

Is uw remvloeistof aan vervanging toe of wilt u dit laten controleren? Neem contact op met ons: 0342 – 442582 en wij kijken graag naar uw auto.