Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

2 februari 2021

Nieuwe webapplicatie juiste bandenspanning

Door uw autobanden regelmatig lucht te geven rijdt u niet alleen veiliger en zuiniger, maar ook schoner en stiller. Toch is uit onderzoek van BOVAG gebleken dat drie op de tien Nederlandse automobilisten nooit hun bandenspanning checkt. Er wordt als reden vaak aangegeven dat ze niet op de hoogte zijn wat de juiste bandenspanning van hun auto is. Het programma Kies de Beste Band heeft daarom in samenwerking met bandenproducent Vredestein een nieuwe webapplicatie ontwikkeld, namelijk watismijnbandenspanning.nl.

Nieuwe webapplicatie

Met de nieuwe webapplicatie kunt u eenvoudig checken wat de juiste bandenspanning van uw auto is. Voer het kenteken in en selecteer de juiste bandenmaat. Daarna komt er in beeld welke spanning uw autobanden moeten hebben. Ook biedt de website een agenda-alert aan waarmee u elke twee maanden een herinnering krijgt. Zo weet u wanneer het tijd is om de banden te controleren en lucht te geven. Voor meer informatie over de webapplicatie kunt u deze video bekijken, waarin de applicatie volledig uitgelegd wordt.

Wist je dat…

Per maand lopen uw banden vanzelf met ongeveer 0,1 – 0,2 bar leeg. Een lage bandenspanning zorgt voor een hoger brandstofverbruik, langere remweg, meer geluid en je banden slijten harder. Het is dus belangrijk om de banden elke twee maanden te controleren en als het nodig is lucht te geven!

Betrouwbare bandenpomp

Bent u op zoek naar een betrouwbare bandenpomp bij u in de buurt? Dan kunt u een kijkje nemen op de website www.vindbandenpomp.nl. Hier vindt u een overzicht van bandenpompen die zich in uw buurt bevinden en tevens staat erbij vermeld of de bandenpomp wel of niet gratis is.

Bandenservice bij Autobedrijf Gert Pater

U kunt uiteraard ook bij ons terecht voor alles omtrent het onderhoud van uw banden. Van het aanschaffen van nieuwe banden, tot de controle van uw huidige banden. Daarnaast kunnen wij de opslag van uw winter- of zomerbanden verzorgen en deze omwisselen wanneer het nodig is. Wilt u gebruik maken van onze fijne bandenservice? Neem dan gerust contact met ons op.