Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

8 juni 2015

Nederlanders besteden minder aan auto onderhoud

Autobezitters in Nederland gaven in 2014 minder geld uit aan onderhoud en reparatie van auto’s dan in het jaar 2013. Dit stellen de brancheverenigingen BOVAG en RAI naar aanleiding van een eigen onderzoek.

Werkplaatsbezoek afgenomen

Het aantal bezoeken aan autobedrijven is in 2014 afgenomen. In 2013 bracht de autobezitter gemiddeld 2.1 maal per jaar een bezoek aan het garagebedrijf voor onderhoud en reparatie (inclusief bandenwissel, apk, schadeherstel etc.) In 2014 was dat volgens de brancheverenigingen 2.0 keer. En niet alleen het aantal bezoeken lag lager, ook werd er minder uitgegeven. Deze uitgaven gingen van gemiddeld € 526,- naar gemiddeld € 482,- per autobezitter per jaar.

Redenen voor het afgenomen aantal werkplaatsbezoeken

De verklaring voor de terugloop van het bezoek aan het autobedrijf en de kosten van het onderhoud wordt gevonden in het overslaan of uitstellen van de voorgeschreven onderhoudsbeurten en de aanbevolen reparatiepunten en in de lagere apk frequentie voor jonge benzine auto’s. Daarnaast zijn de grotere onderhoudsintervallen en de hogere technische betrouwbaarheid van het Nederlandse wagenpark ook debet aan de terugloop. Als gevolg zijn de gemiddelde kosten bij autopech wel toegenomen van € 360,- naar € 367,- per pechgeval.

Tevreden klanten

In 2014 is de tevredenheid over de uitgevoerde werkzaamheden door autobedrijven toegenomen. Minder uitgaven aan auto onderhoud hebben niet geleid tot ontevreden klanten. Integendeel, de tevredenheid over de verrichtte werkzaamheden is in 2014 toegenomen. Iets wat ons uiteraard tot tevredenheid stemt!