Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

4 januari 2016

Laatste run op auto's met 7% bijtelling

Het zal niemand verbazen dat het einde van 2015 in het teken stond van een run op auto’s met 7% bijtelling. Met name de zakelijke markt heeft de aanschaf van deze plug-in hybrides naar voren gehaald, om zo de komende jaren nog te kunnen profiteren van een lage bijtelling. Inmiddels zijn de laatste leasecontracten afgesloten en de auto’s tenaamgesteld.

 

Marktverstoring

De verschillen in de bijtelling hebben gezorgd voor enorme verschuivingen in de automarkt. In de tweede helft van 2015 en met name in december zijn de autoverkopen omhoog geschoten. Niet het merk of model was voor veel van de kopers belangrijk, ditmaal bepaalde vooral het tarief van bijtelling de keuze voor een bepaalde auto. Fiscale stimuleringen zorgen regelmatig voor onrust in de autobranche en de verwachting is dat in de komende jaren de nieuwe regels omtrent bijtelling zullen leiden tot een stabielere en gezondere automarkt.

 

Twee categorieën

In 2016 wordt er een begin gemaakt met het aanpakken van de fiscale stimuleringen. De bijtellingsgrenzen worden langzaamaan op één lijn gebracht. In 2020 blijven er nog twee categorieën van bijtelling over, namelijk 4% en 22 %. De volledig elektronische auto’s blijven in de 4% bijtelling, maar alleen als de aanschafprijs niet hoger is dan €50.000. De overige auto’s vallen in de categorie van 22% bijtelling.