Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

2 juni 2016

Jaarlijkse controle van uw auto!

Van een auto wordt verwacht dat deze altijd start en je er zorgeloos mee rond kunt rijden. Niets is zo vervelend als een auto die het af laat weten op het moment dat je deze nodig hebt of een auto die niet veilig blijkt te zijn.

 

Preventief auto onderhoud

Een auto heeft regelmatig onderhoud nodig. Tot voor een aantal jaren terug was de verplichte Algemene Periodieke Keuring (de APK) een goed moment om tegelijkertijd het jaarlijkse onderhoud uit te laten voeren. De afgelopen jaren is met betrekking tot het onderhoud van auto’s wel het één en ander veranderd. De jaarlijkse APK is er niet meer, dat kan namelijk ook om de twee jaar zijn. Daarnaast zijn de onderhoudsintervallen steeds langer geworden en verschillen deze per merk.

 

Zo kan het gebeuren dat er meer tijd is verstreken na de laatste onderhoudsbeurt dan verantwoord is. Er kan overmatige slijtage van de banden plaatsvinden door verkeerde wielstanden of een onjuiste bandenspanning, het niveau van vloeistoffen kan te laag zijn en de staat van de remmen kan matig zijn etc. Er treedt bovendien gewenning op bij het rijden in de eigen auto en dat kan van invloed zijn op de veiligheid. Daarom is het goed om preventief een aantal punten te laten controleren als een auto niet aan onderhoud of APK toe is.

 

Controle voor € 25,-

Vanwege veiligheid en betrouwbaarheid van de auto biedt Autobedrijf Gert Pater een jaarlijkse controle aan voor € 25,-. Tijdens deze controle worden cruciale delen van de auto gecontroleerd, zoals wisserbladen, remmen, banden, vloeistoffen, verlichting e.d. zodat u weer veilig op weg kan tot de volgende onderhoudsbeurt. Een afspraak kunt u bovendien zelf eenvoudig inplannen via onze website!