Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

7 september 2015

Definitief geen AutoRAI in 2017

Na een spetterende rentree in 2015, is het cancelen van de AutoRAI in 2017 een onaangename verrassing voor de liefhebber van autobeurzen. De organisatie van het evenement bracht afgelopen week in een verklaring dit nieuws naar buiten. Er zou namelijk te weinig belangstelling zijn vanuit de hoek van importeurs en bovendien waren enkele grote automerken al afgehaakt. Dit betekent het definitieve einde van de AutoRAI.

Teleurstelling

Van diverse zijden is er met teleurstelling en onbegrip op dit nieuws gereageerd. Na jaren van moeizaam geploeter om aan de gewenste bezoekersaantallen te voldoen en om een goed en aantrekkelijk programma te bieden, zijn momenteel de autobeurzen juist weer aan een opmars begonnen. Gemiddeld genomen stijgt de populariteit van publieksbeurzen en dat gold dit jaar zeker voor de AutoRAI.

 

De AutoRAI is namelijk met zijn 290.000 bezoekers veruit het grootste publieksevenement in Nederland. Ter vergelijking: de Huishoudbeurs moet het met 220.000 bezoekers doen. Niet alleen is het een teleurstelling voor de autoliefhebber, maar ook voor de beurzenbranche is het een tegenvaller.

Misschien…

Dat er toch nog iemand opstaat die er wel brood in ziet. Volgens beursspecialist Lex Kruijver is er geen enkele commerciële reden om deze beurs niet door te laten gaan. Met minder bekende merken en een mooi spektakel, komen volgens hem de bezoekers echt wel naar de AutoRAI in Amsterdam