Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

26 juni 2018

Ga met een onbezorgd gevoel op vakantie door deze handige tips!

In verschillende EU-landen gelden regels welke spullen je verplicht in de auto moet hebben als je door deze landen heen reist. In de meeste Europese landen is een gevarendriehoek en een veiligheidshesje verplicht. Zorg er dus voor dat je deze altijd in de auto hebt liggen.

In Frankrijk is het verplicht om altijd een alcoholtest bij de hand te hebben. Met deze test kun je, bij twijfel over de hoeveelheid alcohol in je bloed, zelf bepalen of je wel of niet in staat bent om te rijden.

Als je naar of door België, Luxemburg of Frankrijk reist, is het handig om een verbanddoos en een brandblusser in de auto te hebben. Deze zijn niet verplicht maar kunnen altijd goed van pas komen.

Tip! Ga je een auto in het buitenland huren? Controleer dan altijd of de verplichte uitrusting (in Frankrijk: gevarendriehoek, veiligheidshesje en alcoholtest) in de auto aanwezig is.

Auto voorbereid? Check!

Pech met de auto is één van de dingen die je vakantie kan verpesten. Jouw vakantie is geen vakantie voor je auto, die moet honderden kilometers hard werken. Met de juiste voorbereiding kun je de kans op pech een stuk verkleinen:

  • Check de koelvloeistof: je wilt namelijk op vakantie niet met een oververhitte motor stil komen te staan.
  • Check het oliepeil: door het oliepeil regelmatig te peilen, houd je de conditie van je motor in de gaten.
  • Check de trekhaakaansluiting: door de trekhaak te controleren weet je zeker dat de caravan ook op plaats van bestemming aankomt.
  • Check de bandenspanning: belangrijk i.v.m. veiligheid en als de bandenspanning te laag is, zal dit meer brandstof kosten.
  • Check het bandenprofiel: als de profieldiepte te laag is, kan dit voor technische problemen en zelfs bekeuringen zorgen.
Goed werkende remmen zijn ook belangrijk, wil je er zeker van zijn dat je auto klaar en voorbereid is voor de vakantie? Doe dan een vakantiecheck bij Autobedrijf Gert Pater voor slechts € 17,50!

Waar valt geld te besparen op vakantie?

Deze zomer zullen meer Nederlanders op vakantie gaan dan voorgaande jaren, ten opzichte van vorig jaar gaan Nederlanders waarschijnlijk 4% meer met de auto dan vorig jaar. De meeste Nederlanders gaan met de auto (55% in 2017) op vakantie, dit betekent dat je zo’n 5 á 6 keer zal moeten tanken. Het brandstofverbruik kan een aardig gat slaan in het budget van je vakantie.

In de Oost-Europese landen is het meeste geld te besparen als het gaat om tanken. Nederland staat op de tweede plek van landen in Europa waar Euro 95 het duurste is, nl.€1,66.

Als we kijken naar populairste doorreislanden in Europa dan zien we dat Luxemburg hierin het goedkoopst is met €1,26 voor Euro 95, opgevolgd door Oostenrijk en Tsjechië met €1,29. Een tank van 50 liter kost je dan ongeveer €63,-, zo kan je al snel €20,- per tankbeurt besparen. Zeker de moeite waard dus!