Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

26 januari 2016

Diefstal van auto’s daalt

Uit cijfers die worden bijgehouden door de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, blijkt dat het aantal diefstallen van voertuigen in 2015 met 4,8% daalde ten opzichte van het voorgaande jaar. Door deze daling is het aantal voertuigdiefstallen in Nederland voor het eerst in jaren uitgekomen onder de 30.000. Alleen bij brom- en snorfietsen bleef het aantal diefstallen min of meer gelijk en van motoren werden er meer gestolen in 2015. Personenauto’s, bedrijfswagens en aanhangers werden allen minder vaak gestolen in het afgelopen jaar.

 

Minder vaak teruggevonden

De daling van voertuigdiefstallen is vooral sterk in de categorie met jonge personenauto’s. De onderzoekers wijden dit aan het feit dat deze auto’s steeds vaker met goede alarmsystemen zijn uitgerust. Maar, hierdoor is het aantal diefstallen van auto’s die tussen de 4 en 8 jaar oud zijn juist toegenomen met 16%. Bovendien is het opvallend dat de auto’s die gestolen worden minder vaak worden teruggevonden. De partijen die samenwerken in de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (o.a. Politie , BOVAG en verzekeraars) gaan daarom investeren in intensivering van de opsporing en in systemen die gestolen auto’s kunnen volgen.

 

Auto onderdelen vaker gestolen

Uit een ander onderzoek blijkt dat dieven het juist steeds vaker hebben voorzien op de onderdelen van auto’s. Deze dieven strippen auto’s van onderdelen zoals wielen, airbags en navigatiesystemen en verkopen deze auto onderdelen vervolgens in Oost-Europa. Volgens BOVAG is deze vorm van voertuigcriminaliteit inmiddels goed voor 300 tot 400 miljoen schade per jaar. Het gaat hierbij om rondtrekkende bendes die zowel bij dealerbedrijven als in woonwijken toeslaan.

 

Uw auto in goede handen bij Autobedrijf Gert Pater

Bij Autobedrijf Gert Pater kunt u niet alleen terecht voor een nieuwe of gebruikte auto en voor vakkundig auto onderhoud, wij kunnen u ook helpen bij de beveiliging van uw auto. Zo kunnen wij een alarmsysteem voor u inbouwen, uw wielen voorzien van slotbouten en bijvoorbeeld uw kentekenplaat goed vastzetten met popnagels. Dit zijn allemaal maatregelen die ervoor zorgen dat u niet voor nare verrassingen komt te staan. Onze monteurs adviseren u graag over de mogelijkheden!