Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

26 november 2015

De vierseizoenenband

Het is weer volop tijd voor de winterbandenwissel. In de winterperiode is er veel kans op regen, sneeuw en vorst. Als gevolg daarvan rijden auto’s in deze periode regelmatig op een nat of glad wegdek. Daarom is het verstandig om de zomerband om te wisselen voor een winterband. De afgelopen jaren heeft de winterband zich bewezen en is de automobilist zich bewust geworden van de voordelen van het rijden op winterbanden.

 

Alternatief voor de winterband

Naast het monteren van winterbanden of door te blijven rijden op zomerbanden, is er een alternatief in opkomst. Dit alternatief is de vierseizoenenband. Steeds meer automobilisten kiezen voor deze band, die het hele jaar onder de auto kan blijven. De all-season band is gemaakt om goed te presteren in zowel de zomer als de winter en heeft een aangepast profiel voor een goede grip op het wegdek, ook onder natte en winterse omstandigheden.

 

De keuze voor de juiste autobanden

De toenemende populariteit van all-season banden gaat voornamelijk ten koste van de zomerband, die tegenwoordig ook worden aangeboden op websites als BandenConcurrent.nl. De band is namelijk een goed alternatief voor de automobilist die anders het hele jaar door blijft rijden op de zomerbanden. Een vierseizoenenband is immers prima geschikt voor het Nederlandse klimaat met zijn zachte winters. Voor auto’s die veel kilometers maken of naar wintersportgebieden gaan, blijft de zomer- en winterband de meest ideale combinatie. Is dit niet het geval, dan is de vierseizoenenband een goed alternatief voor de zomerband. De technici van Autobedrijf Gert Pater adviseren u graag met betrekking tot de juiste banden voor uw specifieke situatie.