Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

13 augustus 2019

BOVAG wil verplichte keuring voor aanhangwagens

BOVAG wil een verplichte keuring voor alle aanhangwagens: 82% van gecontroleerde boottrailers vertoont gebreken.

Tijdens de afgelopen Sneekweek in Friesland, heeft de BOVAG een controle gedaan op boottrailers. Tijdens de inspectie constateerden keurmeesters dat maar liefst 82 procent van de gecontroleerde boottrailers gebreken vertoont en een risico vormt voor de verkeersveiligheid.

De gebreken van de trailers waren erg verschillend: van scheuren in de banden tot een veter in plaats van een breekkabel. Van de in totaal 132 gecontroleerde aanhangwagens hadden er slechts 24 géén mankementen.

 

Keuringsplicht aanhangwagens

Om deze reden wil de BOVAG eens in de twee jaar een APK of een andere keuringsplicht voor aanhangwagens. In 2014 heeft de Europese Unie in Brussel bepaald dat er geen Europese wetgeving komt die periodieke keuringen van aanhangwagens regelt of verplicht stelt. Hierdoor is deze verplichting er nog niet in Nederland. In tegenstelling tot Nederland, is deze APK voor aanhangwagens in Duitsland en België wél verplicht. Volgens de BOVAG zien bestuurders het gevaar van de slecht onderhouden aanhangwagens niet, dus moet de keuring verplicht worden gesteld.

Laat daarom zelf uw aanhangwagen regelmatig controleren zodat u zelf maar óók uw medeweggebruikers veilig kunnen rijden.

 

Bron: BOVAG