Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

29 november 2021

Autoruit reparatie bij Gert Pater

Ruitschade aan de auto: het kan u zomaar gebeuren. Een sterretje in de ruit kan al snel ontstaan door een steentje tegen de voorruit. En bij een temperatuurschommeling kan zo’n sterretje uitgroeien tot een barst. Wat is wijsheid? Kunt u veilig doorrijden met een sterretje in de autoruit of moet deze direct gerepareerd worden?

De ruitreparatie

De voorruit van een auto bestaat altijd uit twee lagen glas met folie ertussen. Wanneer er een steentje, hagel of wat anders tegen uw ruit komt, zal de voorruit niet versplinteren, maar blijft deze intact. Wel kunt u te maken krijgen met een sterretje. Wanneer deze kleiner is dan een 2 euro muntstuk is het vaak te repareren, bij grotere sterretjes wordt meestal de hele voorruit vervangen.

Ons advies is om een sterretje zo snel mogelijk te laten repareren. Als er verschillende uitlopers zijn, kunnen er namelijk al snel scheuren ontstaan. Dit kan zorgen voor onveilige situaties als uw zicht beperkt wordt. Daarnaast kan een sterretje dat in het zichtveld zit, ervoor zorgen dat de auto niet door de APK-keuring komt. Zeker in de winter is het risico op sterretjes en scheuren groter door de schommelingen in de temperatuur.

Kleine of grote ster in voorruit

Bij een klein sterretje zal deze schoongemaakt worden en worden opgevuld met een kleine hoeveelheid kunsthars onder hoge druk. Met UV-licht wordt de hars uitgehard en daarna glad afgewerkt met een speciale polish. Bij grotere sterretjes of een scheur, zal de hele autoruit vervangen moeten worden.

Moderne auto’s zijn vaak voorzien van ADAS apparatuur die na ruitvervanging gekalibreerd moet worden. Autoglaz Barneveld biedt deze kalibratieservice volgens de voorschriften van de autofabrikant.

Afspraak maken bij Gert Pater

Bij Autobedrijf Gert Pater kan ruitschade vakkundig en snel gerepareerd worden. Ook wanneer de ruit vervangen moet worden en kalibratie uitgevoerd moet worden, bent u bij ons aan het juiste adres. Autobedrijf Gert Pater is aangesloten bij het concept Autoglaz en werkzaam onder de naam Autoglaz Barneveld. De afhandeling met de verzekeringsmaatschappij verzorgen wij vanzelfsprekend ook. Als u zich bij ons meldt, wordt er beoordeeld of sterreparatie mogelijk is of dat de autoruit in zijn geheel vervangen moet worden.

Meer informatie over Autoglaz vindt u op de website van Autoglaz.

Heeft u autoruitschade? Bel dan 0342-401012.