Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

3 december 2015

Autopech in de winter

Verandering van de weersomstandigheden kan de aanleiding zijn voor autopech. Ook bij gebruik van de auto in andere perioden komt dit voor, denk hierbij bijvoorbeeld aan de vakantieperiode. Volgens de Wegenwacht van de ANWB staan problemen met auto’s die niet willen starten al jaren met stip op nummer één in de top-10 van pechgevallen. Deze worden gevolgd door bandenproblemen en op een derde plaats staat de defecte dynamo.

 

Startproblemen

In de meeste gevallen gaat het bij startproblemen om een lege accu. Maar ook de startmotor kan de oorzaak zijn, waardoor de de auto wel start, maar niet aanslaat. De accu kan getest worden om de conditie van de accu te bepalen zodat deze eventueel tijdig vervangen kan worden. Bij extreme omstandigheden kan het echter altijd gebeuren dat de accu het laat afweten.

 

Lekke band

Rijden op autobanden die de juiste bandenspanning en profieldikte hebben is belangrijk. Toch kan het gebeuren dat ergens tegenaan gereden wordt of dat bijvoorbeeld een spijker in de band terecht komt. Een lekke autoband is niet te voorkomen en is vaak echte pech.

 

Kapotte dynamo

Ook de dynamo van een auto is aan slijtage onderhevig. Een signaal dat er iets mis is kan zijn dat de accu niet meer wordt bijgeladen en/of er een brandend controlelampje op het dashboard verschijnt. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met uw garagebedrijf.

 

Gratis wintercheck bij Autobedrijf Gert Pater

Omdat wij 30 jaar bestaan, is de wintercheck bij Autobedrijf Gert Pater dit jaar gratis. Tijdens de wintercheck kijken wij uw auto na op punten die cruciaal zijn om tijdens de winterperiode veilig de weg op te gaan. Een afspraak maakt u eenvoudig via onze website.