Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

15 juli 2016

Autobezit vaak duurder dan gedacht

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders vaak geen idee hebben hoeveel zij maandelijks aan hun auto besteden. Veel autobezitters denken zelfs minder dan 200 euro per maand kwijt te zijn, terwijl de gemiddelde kosten van autobezit rond de 700 euro per maand liggen. Bij de maandelijkse kosten worden kosten voor wegenbelasting, verzekering, brandstof, afschrijving, onderhoud en eventuele rente meegenomen. Daarnaast krijgen veel automobilisten nog te maken met kosten voor parkeren en eventuele verkeersboetes, deze kosten zijn echter niet meegenomen in het onderzoek.

 

Nederland relatief duur

In Nederland kost een benzineauto uit het c-segment, op basis van 20.000 gereden kilometers per jaar, zo’n 660 euro per maand. Een vergelijkbare dieselauto kost zelfs 805 euro per maand. Vergeleken met Duitsland is autobezit in ons land relatief duur, een benzineauto is in Duitsland bijvoorbeeld ruim 200 euro goedkoper per maand en een dieselauto is zelfs 350 euro goedkoper. Doordat de afschrijving van de auto en belastingen de grootste kostenpost vormen, kunnen automobilisten zelf relatief weinig invloed uitoefenen op de kosten van autobezit.

 

Besparen op autobezit

Kosten waar wel op bespaard kan worden zijn bijvoorbeeld de brandstofkosten, door te kiezen voor een zuinige auto en door het beoefenen van een rustige rijstijl. Daarnaast kan op de kosten van auto onderhoud bespaard worden door tijdig preventief onderhoud uit te laten voeren en door te kiezen voor een goedkoper universeel autobedrijf in plaats van voor een relatief duur dealerbedrijf. Bij Autobedrijf Gert Pater bent u welkom voor betrouwbaar auto onderhoud tegen een betaalbare prijs. Vraag vrijblijvend een kostenindicatie bij ons aan voor het onderhoud aan uw auto.