Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

25 augustus 2016

Uw auto verkopen

U heeft besloten dat het tijd is om uw auto te verkopen, maar hoe gaat u in dit geval te werk? Er zijn namelijk verschillende opties, die wij ik dit artikel zullen bespreken. Zo kunt u uw auto bijvoorbeeld inruilen bij aankoop van een nieuwe auto of occasion, uw auto verkopen aan een particulier of uw auto te koop aanbieden bij een handelaar of opkoper.

 

1) Het verkoopkanaal bepalen

De allereerste stap is het bepalen van het kanaal dat u wilt gebruiken om de auto te verkopen. Elk kanaal heeft hierbij voor of nadelen. Bij een opkoper kunt u uw auto bijvoorbeeld snel kwijt, maar zult u nooit de beste prijs voor uw auto krijgen. Bij verkoop aan een particulier kunt u het onderste uit de kan halen, maar daar zult u wel meer werk aan de verkoop hebben en is het bovendien onvoorspelbaar hoelang de auto te koop zal staan. Het voordeel van het inruilen op een andere auto is ten slotte dat u de verkoop van uw huidige auto en de aankoop van uw nieuwe auto in één keer geregeld heeft.

 

2) Het bepalen van de verkoopprijs

Voor u de auto te koop aanbiedt, is het belangrijk dat u voor uzelf een prijs in gedachte heeft die u voor de auto wilt hebben. Een ruwe schatting van de verkoopwaarde kunt u maken aan de hand van de BOVAG-koerslijst. Hier staat vermeld wat een auto van een bepaald merk, type, bouwjaar en met een bepaalde kilometerstand ongeveer waard is bij inruil of verkoop. De uiteindelijke waarde is echter sterk afhankelijk van de staat van de auto en extra opties.

 

3) De auto te koop aanbieden

Wanneer u de auto te koop aanbiedt, is het belangrijk dat u eerlijk bent over eventuele minpunten en gebreken. Dit is niet alleen netjes, maar ook wettelijk verplicht. Wanneer u dit niet doet, kan de koop op een later tijdstip ongedaan gemaakt worden. Het is daarnaast gebruikelijk om een potentiele koper uitgebreid de tijd te geven om de auto te inspecteren en deze een proefrit te laten maken.

 

4) Verkoopafspraken vastleggen

Wanneer jullie het eenmaal eens zijn geworden over de prijs, dan kan de koop gesloten worden. Hoewel een mondelinge koopovereenkomst rechtsgeldig is, is deze vaak lastig te bewijzen en deze kan bovendien onduidelijkheden oproepen. Het is daarom verstandig om verkoopafspraken vast te leggen in een schriftelijke verkoopovereenkomst.

 

Uw auto inruilen of verkopen bij Autobedrijf Gert Pater

Wanneer u uw auto wilt verkopen, dan kan dit bij Autobedrijf Gert Pater. U kunt uw auto in dit geval inruilen op een nieuwe auto of occasion of u kunt er voor kiezen om uw auto enkel aan ons te verkopen. In alle gevallen doen wij ons best om u een eerlijke prijs voor uw auto te bieden. Voor een inschatting van de waarde van uw auto vragen wij u om ons online inruilformulier in te vullen. De werkelijke prijs kunnen wij pas bepalen als we de auto hebben gezien bij ons op locatie.