Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

4 april 2018

Algemene voorwaarden BOVAG gewijzigd

Dat de aankoop van een auto een grote uitgave is, is algemeen bekend. Maar ook het onderhoud van de auto is een kostbare aangelegenheid, dat jaarlijks terug komt. De kosten van het onderhoud zijn afhankelijk van het merk en type auto, maar ook afhankelijk van het aantal gereden kilometers. Wanneer u een auto koopt via een autobedrijf die is aangesloten bij de BOVAG, maakt u automatisch gebruik van gunstige garantievoorwaarden voor reparaties en onderhoud!

 

Garantie op onderhoud van drie naar zes maanden

Het is verstandig om de auto in elk geval éénmaal per jaar te laten onderhouden. Rijden in een auto die goed onderhoud heeft gehad is in het kader van veilig autorijden een belangrijk onderdeel ervan. En tijdens het onderhoud wordt er ook gekeken naar 'wat er aan zit te komen'. In overleg wordt dit eventueel gerepareerd. Zo wordt de kans op pech onderweg ook weer kleiner.

Als het onderhoud of de reparatie is uitgevoerd door een BOVAG autobedrijf, dan staat het autobedrijf er garant voor dat het onderhoud naar behoren is gebeurd, de storing is opgelost, of de reparatie goed is uitgevoerd. Komt de storing terug of is de klacht niet goed opgelost, dan wordt er van de klant verwacht dat deze terug komt met de auto en wordt er opnieuw naar de auto gekeken. Als de reparatie of het onderhoud niet goed is uitgevoerd valt dit onder de BOVAG Reparatie- en Onderhoudsgarantie.

De Algemene Voorwaarden voor BOVAG-autobedrijven zijn met ingang van april 2018 aangepast. De wijzigingen betreffen met name de verlenging van de BOVAG Reparatie- en Onderhoudsgarantie van drie naar zes maanden.

 

Garantie bij aankoop optioneel

Bij de aankoop van een auto is de keuze voor garantie optioneel. In de aangepaste Algemene Voorwaarden komt nog duidelijker naar voren dat de BOVAG Garantie een optie is. Een zeer wenselijke optie uiteraard, maar wel een keuze. Dat sluit goed aan bij de dagelijkse praktijk. Bij aankoop van een auto wordt op de koopovereenkomst duidelijk vastgelegd welke keuzes inzake garantie er zijn gemaakt.

 

Kies voor zekerheid!

Wilt u extra zekerheid bij de aankoop van uw occasion? Kies dan voor BOVAG Garantie. Wij staan dan de eerste zes maanden voor u klaar zodat u zorgeloos kunt genieten van uw auto.