Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

13 april 2018

Aircoservice ook voor R1234YF systemen

Een goedwerkende airco betekent niet alleen comfortabel autorijden maar het draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Uit onderzoek blijkt dat de concentratie en reactiesnelheid van bestuurders sterk afhankelijk zijn van de omstandigheden in de auto. ‘Frisse bestuurders’ reageren alerter en zijn minder betrokken bij ongelukken. De airco en het interieurfilter bepalen de kwaliteit van de lucht die je inademt.

Weetje: de luchtkwaliteit in de auto kan soms zes keer meer verontreinigd zijn dan de buitenlucht!

 

Zonder onderhoud geen goede werking

Het is belangrijk om de airco regelmatig te onderhouden. In de zomermaanden zorgt een goed werkende airco voor een aangename temperatuur en een frisse lucht, in de wintermaanden voorkom je de beslagen autoruiten. Wordt de airco niet goed onderhouden, dan zal de werking van de airco steeds verder afnemen en de auto gaat meer brandstof verbruiken. Hiernaast kunnen er bacteriën gaan groeien, waardoor er onaangename luchtjes ontstaan. Een airco die regelmatig wordt gebruikt zorgt ervoor dat het systeem in beweging blijft en voorkomt vroegtijdige uitval.

Tip: Gebruik daarom ook in de wintermaanden de airco regelmatig samen met de verwarming.

 

Airco onderhoud

Wil je het risico op grote reparaties tot een minimum beperken, dan is het regelmatig reinigen en/of afvullen van de airconditioning aan te raden. Bij het reinigen van de airco wordt het systeem behandeld met een reinigingsmiddel zodat de bacteriën worden gedood. Hiernaast kan ook het interieurfilter vervangen worden. Dit filter zorgt ervoor dat luchtverontreiniging van buitenaf de auto niet binnendringt. Het is aan te raden om de airco af en toe te laten reinigen.

Het kan ook nodig zijn dat het koudemiddel van de airconditioning bijgevuld moet worden. Omdat een airco per jaar tot 10% koudemiddel verliest, is de richtlijn om de airco eens in de twee jaar te laten afvullen. De werking van de airco wordt in de loop van de tijd merkbaar minder, het systeem kan oververhit raken en de smering kan afnemen als er te weinig koudemiddel aanwezig is.

 

Aircocheck voor maar € 17,50

Autobedrijf Gert Pater heeft de benodigde aircoapparatuur in huis om het onderhoud uit te kunnen voeren. U kunt de airco bij ons laten reinigen (mogelijk vanaf €37,50) of een volledige onderhoudsbeurt geven. Hierbij wordt het systeem opnieuw gevuld, dit is mogelijk vanaf €85,-. Weet je niet zeker of er een airco service nodig is? Maak dan een afspraak voor een aircocheck! Dit kost slechts €17,50.

PS: Wij zijn ook bekend met airco onderhoud voor auto’s met het nieuwe R1234YF gas (auto’s vanaf 2012)