Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

8 april 2015

Airco service belangrijk

De airconditioning is een belangrijk onderdeel van menig moderne auto. Dankzij de airco blijft de auto van binnen immers aangenaam op temperatuur, waardoor het comfort in de auto aanzienlijk toeneemt. Het is voor de werking van de airco wel belangrijk dat deze regelmatig onderhouden wordt. Omdat het repareren van de airconditioning een dure aangelegenheid is, raden wij u aan om de airco regelmatig na te laten kijken.

Nadelen van een slecht onderhouden airco

Wanneer de airco van uw auto niet regelmatig onderhouden wordt, dan zal dit op den duur voor problemen zorgen. Zo zal de werking van de airco steeds verder afnemen en zal de airco meer brandstof gaan verbruiken. Daarnaast kunnen er bacteriën op de verdamper van het systeem groeien, waardoor er nare luchtjes ontstaan die bij het gebruik van de airco door de auto verspreid zullen worden. Deze bacteriën kunnen er tevens voor zorgen dat u bijvoorbeeld een vervelende verkoudheid oploopt.

Regelmatige airco service

Wilt u problemen met uw airco voorkomen? Dan is regelmatige airco service aan te raden. Dit bestaat uit het reinigen en/of het bijvullen van de airconditioning. Reinigen van de airco houdt in dat het systeem wordt behandeld met een reinigingsmiddel dat bacteriën doodt. Daarnaast kan ook het interieurfilter, dat ervoor zorgt dat luchtverontreiniging van buitenaf de auto niet binnendringt, vervangen worden. Het is aan te raden om de airco één keer per jaar te laten reinigen.

 

Daarnaast kan het nodig zijn dat het koudemiddel van de airconditioning bijgevuld moet worden. Per jaar verliest een airco namelijk gemiddeld 8% van deze 'koelvloeistof'. Wanneer er te weinig koudemiddel in het systeem aanwezig is, wordt de werking van de airco merkbaar minder en kan het systeem zelfs oververhit raken. Richtlijn voor het bijvullen van de airco is daarom eens in de twee jaar.

Airco Service bij Autobedrijf Gert Pater

Autobedrijf Gert Pater is gecertificeerd om onderhoud uit te voeren aan de airconditioning van uw auto. U heeft hierbij de keuze tussen het reinigen van de airco wat al mogelijk is vanaf € 37,50 en een volledige airco onderhoudsbeurt waarbij het systeem ook wordt bijgevuld (mogelijk vanaf € 75,-). Weet u niet zeker of er airco service nodig is? Geen probleem, dan controleren wij uw airco gratis voor u.

 

Kijk voor meer informatie op onze pagina over airco onderhoud