Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

10 december 2020

Bescherm uw auto tegen vriesweer

Wanneer het gaat vriezen kunnen verschillende winterproblemen ontstaan, zoals bevroren ruiten. Het is belangrijk om uw ramen ijsvrij te maken zodat u veilig de weg op kunt, maar wat is de handigste manier om dit te doen?

Bevroren ruiten

Rijden met slecht zicht is gevaarlijk en daarom wordt geadviseerd om voor- en achterruit, zijramen en de buitenspiegels voor het rijden goed schoon te maken. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te doen;

  • Gebruik een anti-ijsdeken zodat u minder hoeft te krabben.
  • Een ruitontdooier sprayt u op de bovenkant van de ramen waardoor het ijs verdwijnt.
  • Met een ijskrabber kunt u het ijs van uw ramen krabben, het makkelijkste is om de krabber schuin tegen het raam te zetten.

Vastgevroren deuren en/of sloten

Naast bevroren ramen kunnen er ook andere ongemakken optreden, zoals vastgevroren deuren of sloten. Bij een bevroren slot kunt u deze inspuiten met slotontdooier. Als u dit niet bij de hand heeft kunt u een warme kruik tegen het slot aan houden.

Om dichtgevroren deuren open te krijgen kunt u bij de raamsponningen tegen de deur drukken zodat het ijs breekt. Als dit niet lukt kan een warme kruik tegen de deur gelegd worden. Ook kan een föhn gebruikt worden, maar let op dat u deze niet richt op de ramen van de auto. Door het temperatuurverschil kunnen deze namelijk gaan barsten.

Tips

De wegenwacht geeft verschillende tips die handig zijn bij autorijden wanneer het gevroren heeft;

  • Gebruik ruitensproeiervloeistof met antivries.
  • Koop een deken voor de voorruit, gebruik hier geen kranten voor, deze kunnen vastvriezen. Wissel zomerbanden door winterbanden.
  • Gebruik de handrem in de winter liever niet aangezien deze vast kan vriezen. Bij auto’s met een elektronische handrem zou vorst geen problemen mogen opleveren.
  • Zorg voor schone ruiten en gebruik de airco om condens weg te krijgen.

Auto winterklaar bij Autobedrijf Gert Pater

Ga voorbereid de winter in met de fijne bandenservice van Autobedrijf Gert Pater. Wij hebben steeds een ruim assortiment winterbanden van verschillende merken klaarliggen voor u. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het wisselen van uw banden en de opslag van uw zomerbanden. Wilt u nog een laatste kleine beurt of grote beurt voor de winter eraan komt? Maak dan een afspraak via het online contactformulier of telefonisch via 0342 – 442582.