Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

17 januari 2019

Goed voorbereid op wintersport met de auto

Hevige sneeuwval in de alpen en wintersportplannen? Ook dit jaar rijden er weer veel wintersporters met een volgeladen auto naar hun wintersportbestemming. De grote sneeuwval in de Alpen kan tot flinke vertraging en problemen op de weg leiden. Dus is het belangrijk om goed voorbereid de weg op de gaan. Hoe kun je pech in deze uitzonderlijke omstandigheden voorkomen? Met de onderstaande tips wordt je in ieder geval al een stuk op weg geholpen!

 

1. Wintercheck

Allereerst is het belangrijk om een wintercheck te laten uitvoeren. Tijdens de wintercheck wordt de auto nagekeken op punten die cruciaal zijn om tijdens de winterperiode veilig de weg op te gaan. Er zal onder andere gekeken worden naar de banden en de accu van de auto omdat van deze onderdelen veel gevraagd wordt tijdens rijden in winterse omstandigheden. Wij bieden een wintercheck aan voor slechts € 17,50!

 

2. Winter- of all-seasonbanden

Als je van plan bent om op wintersport te gaan, is het van wezenlijk belang dat je winterbanden onder auto hebt, dit is in de meeste landen namelijk zelfs verplicht. Bij een winterband of all-season band is de rubbersamenstelling zachter dan bij een zomerband en heeft het profiel een andere lamellenstructuur, waardoor de banden met kou en sneeuw minder snel grip verliezen op de weg. Dit komt omdat het profiel tijdens het rijden vervormt en de lamellen als een soort grijpers op het wegdek werken. Op een besneeuwd wegdek is de remweg van een winterband daarom 50% korter dan die van een zomerband. Hiernaast is ook het profiel van de band fijner dan van een zomer band. Het aantal groeven is groter en er zitten meer dunne groeven in waardoor de afvoer van water, sneeuw en modder bevorderd wordt.

 

3. Sneeuwkettingen

Neem passende sneeuwkettingen mee op wintersport en houd deze binnen handbereik. Het kan voorkomen dat je zonder kettingen niet verder mag rijden. Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op besneeuwde en beijzelde bergwegen, waar zelfs winterbanden tekort schieten.

 

4. Bosch Pechhulp voor € 54,-

Volgens de cijfers van de ANWB zijn er gemiddeld ruim 3000 autopechmeldingen per dag. Op wintersportbestemmingen zijn de omstandigheden nog pittiger dus zal dat aantal alleen maar toenemen. Daarom is het verstandig om een goede pechhulpverzekering af te sluiten en de gegevens van de aanbieder altijd mee te nemen zodat je deze in geval van nood kunt opbellen. Autobedrijf Gert Pater is aangesloten bij Bosch Car Service en daarom kun je bij ons een BOSCH Pechhulp verzekering (Nederland + Europa + vervangend vervoer) afsluiten voor slechts € 54,00.

 

5.Verplicht in de auto:

Naast de bovenstaande punten is het handig om bepaalde spullen in je auto te hebben voor het geval je met pech in de sneeuw vast komt te staan. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Reserveband
  • Gevarendriehoek
  • Verbanddoos
  • Veiligheidshesjes
  • Eten en drinken voor onderweg
  • Zaklamp
  • Deken
  • Slotontdooier
  • Alcoholtest

In verschillende EU-landen gelden regels welke spullen je verplicht in de auto moet hebben als je door deze landen heen reist. In de onderstaande afbeelding is een overzicht te zien met de verplichtingen per land zodat je altijd met de juiste spullen in de auto op weg bent!

met-auto-op-wintersport.png