Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

22 oktober 2021

De bandenwissel

Het is ondertussen alweer eind oktober, wat betekent dat de zomerbanden weer omgeruild kunnen worden voor winterbanden. Zomer- en winterbanden hebben specifieke eigenschappen zodat deze zo goed mogelijk grip op de weg bieden in het betreffende seizoen. Het is dus belangrijk om deze op tijd om te wisselen.

Waarom winterbanden?

Bij lagere temperaturen wordt rubber harder, hierdoor hebben zomerbanden minder grip op het wegdek en kunt u niet veilig rijden bij winterse gladheid. Winterbanden hebben een ander profiel en een zachtere rubbersamenstelling, welke geschikt is voor lagere temperaturen. Ook hebben deze een aangepast loopvlak die zorgen voor grip in de sneeuw. Het wordt afgeraden om winterbanden in de zomer te gebruiken, het rubber wordt namelijk bij hogere temperaturen zacht waardoor de band minder grip heeft en de remweg te lang wordt. Ook vindt er als gevolg extra slijtage plaats.

Logo’s op banden

Op de zijkant van winterbanden kunt u het M+S logo en het sneeuwvlok symbool 3pmsf vinden. M+S staat voor modder + sneeuw. Dit logo zegt niet zo veel over winterse eigenschappen, tegenwoordig zit dit logo namelijk op alle winterbanden, all season banden en soms ook op zomerbanden. Het sneeuwvlok symbool mag alleen gebruikt worden als er een remtest gedaan is op sneeuw, dus deze geeft wel een indicatie voor winterse eigenschappen.

MS-logo.pngSneewvlok-symbool.png

Wintersport

Voor mensen die met de auto op wintersport gaan zijn de banden met het 3pmsf symbool vaak verplicht. Op sneeuw is de gemiddelde remweg met zomerbanden bijna twee keer zo lang als met winterbanden, om veilig te kunnen rijden zijn winterbanden dus belangrijk. In Nederland is de all season band een goed alternatief.

Bandenservice bij Autobedrijf Gert Pater

Bij Autobedrijf Gert Pater kunt u terecht als u nieuwe autobanden wilt kopen, wij hebben een ruim assortiment winterbanden van diverse merken. Ook de bandenwissel en opslag van uw zomer- of winterbanden kunnen wij voor u verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via het telefoonnummer 0342 – 442582 of door het online contactformulier in te vullen op onze website.