Werkplaatsafspraak maken
Werkplaatsafspraak maken 034 24 42 582 Stuur ons een e-mail Volg ons op Facebook

Onderhoud en reparatie hybride en elektrische auto’s

De overgang naar elektrische voertuigen is een feit! Dit merken wij in de werkplaats en de verkoop aan de hand van het stijgende aantal hybride en elektrische auto’s. De hybride auto combineert een elektrische aandrijving met de traditionele brandstofmotor. Een elektrische auto wordt volledig aangedreven door een elektromotor.

Het merk wat begonnen is met de massaproductie van hybride voertuigen is Toyota. In het jaar 2000 kwam de Toyota Prius als één van de eerste hybride modellen op de Nederlandse markt. Sinds die tijd is er veel veranderd. Met name de belastingvoordelen die er waren, hebben de Nederlandse markt een extra boost gegeven. Ondertussen hebben vrijwel alle automerken wel één of meerdere (plug-in) hybride voertuigen in het assortiment.

 

Maak een werkplaatsafspraak

 

Hybride auto

Eenvoudig gezegd zijn er drie soorten hybride auto’s. De mild hybride, de volledig hybride en de plug-in hybride. De mild hybride auto rijdt niet op elektriciteit, maar ondersteund de brandstofmotor. De volledig hybride auto kan op de brandstofmotor en (beperkt) elektrisch rijden. De plug-in hybride is een volledige hybride auto die aan de stekker opgeladen kan worden. Vaak zijn deze voertuigen uitgevoerd met een zwaardere elektrische aandrijflijn en accupakket zodat er ook daadwerkelijk elektrisch gereden kan worden.

Elektrische auto

In de elektrische auto zit, anders dan bij de hybride auto, geen verbrandingsmotor. De auto wordt opgeladen door middel van een stekker bij oplaadpunten. Elektrische auto’s zijn er in alle soorten en maten. Van eenvoudige tweezitters tot grote bestelwagens.

Onderhoud

De hybride techniek en de techniek bij elektrische auto’s vraagt veel nieuwe kennis van onze monteurs. Daarom hebben al onze monteurs trainingen gevolgd om aan elektrische voertuigen te mogen werken. Een aantal van hen hebben ook de vervolgtrainingen doorlopen en hebben zich er in gespecialiseerd. Wij beschikken vanzelfsprekend over de fabrikantsdata en (originele)diagnoseapparatuur van vrijwel alle gangbare merken om ook uw hybride of elektrische auto optimaal te kunnen onderhouden en repareren.